AUGA GROUP ES PREKIŲ ŽENKLAI „au ga“ ir „AUGA CO“ ANULIAVIMO STADIJOJE

Edita Ivanauskienė, advokatė, patentinė patikėtinė, EiiP

 

 

2016 m. rugsėjo 30 dieną buvo pristatytas Lietuvoje ekologiško maisto prekių ženklas AUGA. Dar prieš pristatant šį prekių ženklą buvo pareikšti registruoti ES prekių ženklai (ESPŽ) siekiant įgyti išimtines teises į šiuos prekių ženklus: 2016 m. kovo 4 d. pareikštas registruoti ESPŽ „AUGA CO“ prekių ženklas, įregistruotas 2016 m. liepos 11 d., taip pačiais metais gegužės 17 d. pareikštas registruoti kitas ES prekių ženklas „au ga.“

 

Užregistruotas ESPŽ galioja visose 28 ES valstybėse, tame tarpe ir Lietuvoje.

 

Kad ir kokios gražios šių prekių ženklų sukūrimo intencijos, pasirodo jau panašūs registruoti ženklai Lietuvoje egzistavo. Vėlesnius ESPŽ gali ginčyti ne tik ankstesni ESPŽ, bet ir ankstesni 28 ES valstybių narių prekių ženklai.

 

Prekių ženklai buvo užginčyti ir jau greitai Europos Sąjungos Intelektinės nuosavybės tarnyba tars žodį. Tačiau Auga Group nepasiduoda. 2018 09 05 sėkmingai įregistruotas “au ga Community” ES prekių ženklas. Gali ateiti ir jam eilė. O po to ir pačiam įmonės pavadinimui. 

 

Apie tolimesnę šių protestų eigą sekite EiiP blogą.

 

ESPŽ prekių ženklų registravimo, paieškos, protestavimo ir kitais susijusiais klausimais, maloniai prašome kreiptis į advokatę, patentinę patikėtinę Editą Ivanauskienę e. paštu: edita.ivanauskiene@eiip.lt arba telefonu 8-686-11584.